Tirsdag ble en aktiv dag med besøk både hos Histadrut sentralt, og hos Histadrut Tel Aviv. Dov Randel, som VINA kjente godt fra før, tok oss imot i Histadrut sitt hovedkvarter i Tel Aviv. Vi fikk en rundtur i bygget og et godt innblikk i både historien og dagens ledelse.

I tillegg var vi heldigehistadrut-1_sep16 og fikk se noen av fanene og en del av de historiske plakatene. Vi ble også utstyrt med t-skjorter og logo-merker.

 

 

 

 

Etterpå var vi invitert på Rosh HaShana-lunsj med Histadrut Tel Aviv. Det jødiske nyttåret – Rosh Hashana er rett hjørnet og Israel forbereder seg på feiring av helligdagene og ferie. Der ble vi introdusert for Gershon Gelmon, leder for Histadrut Tel Aviv. Vi fant tonen straks, ble enige om å møtes igjen og planlegge felles prosjekter.

På lunsjen møtte vi også 14433225_10207010867009672_7297959402303627069_nAriel Yacobi, leder for fagforeningen for de kommunalt ansatte. De tilsvarer NTL – Norsk Tjenestemannslag i Norge. Vi hadde jo også med oss en fra NTL i vår delegasjon.

 

 

 

Vi ble også kjent med den sterke lederen for fagforeningen for søppelkjørerne i Tel Aviv. Der er alle organisert, så det er en fagforening med gjennomslagskraft. Igjen et bevis for hvor viktig det er å være organisert – både for felleskapet og for individuell sikkerhet på arbeidsplassen.

Mange i VINA har erfaring som tillitsvalgte, så dette ble virkelig en dag for å huske på de utfordringene vi har med å mobilisere og organisere i Israel og Norge og ikke minst viktigheten av et sterkt Histadrut og LO. Dette for å trygge arbeidsplasser for fremtiden og hindre nedbygging av velferdsstatene i Israel og Norge.